Zaanse Geluiden
Zaanse geluiden gepresenteerd aan raadsleden

Zaanse geluiden gepresenteerd aan raadsleden

Op vrijdag 22 juni ontving het team Zaanse geluiden een delegatie van nieuwe raadsleden in Café Fabriek in Zaandam. In vier korte sessies kregen de raadsleden de oogst te horen van wat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de Zaanstreek belangrijk vinden voor de komende jaren. En hoe dit gezamenlijk op te pakken. De raadsleden werden getrakteerd op filmpjes, ervaringen werden gedeeld. Bovendien ontvingen zij het stripboek ‘Zaanse geluiden gestript’. Als inspiratie, maar vooral ook om anderen te kunnen vertellen en laten zien wat zij bij Zaanse geluiden hebben gehoord.

In elke sessie klonk steeds het woord ‘ ‘kruisbestuiving’ en het belang van een permanente dialoog met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De thema’s waren duurzaamheid, inclusieve stad, verstedelijking en economische ontwikkeling, maar ook de verbindingen daartussen. Want dat deze thema’s niet los van te zien zijn, bleek elke keer weer.

Later dit jaar brengt Zaanse geluiden een bezoek aan de hele gemeenteraad van Zaanstad om te vertellen over Zaanse geluiden.